Proshutë Viçi

Përbërësit

Mish i zgjedhur viçi

Marinuar dhe masazhuar me erëza të zgjedhura dhe kripë

Shoqërohet me:

Verë të kuqe

Mënyra e përpunimit

 

I zier, i tymosur në mënyrë tradicionale 

 

Përdoret kryesisht për antipasta dhe në menunë e mëngjesit si dhe është lëndë bazë për piceritë,restorantet dhe kuzhinën e hotelerive