Hungarez Krudo
Përbërësit
Mish i zgjedhur viçi
Mish i zgjedhur derri
Erëza të zgjedhura, kultura fermentimi
Shoqërohet me:
Verë të kuqe
Djathë
Mënyra e përpunimit
Specialitet i kompanise
Recetë tradicionale Hungareze
I tymosur
I stazhionuar në ambiente me lagështi relative të ajrit të kontrolluar (35-40 ditë)
Produkt i stazhionuar deri në 58 % lagështi
Tavë me Sallam Chorizo
Jeni në kërkim të një pjate të veçantë dhe shumë të shijshme? Mjafton të zgjidhni sallamin si produkt bazë dhe të ndiqni udhëzimet e recetës dhe një tavë me sallam dhe perime, do të jetë dreka ose darka juaj më e mirë. Zgjidhni një prej llojeve të sallamit FIX dhe receta juaj do të ketë shije të garantuar.
Për këtë ju duhet:
500 gr sallam;
1 spec i verdhë;
4 qepë (të kuqe);
400 gr domate;
250 ml lëng perimesh;
1 lugë çaji borzilok dhe piper i zi.
Furra duhet të jetë e ndezur në temperaturën 220 gradë. Vendosni copat e sallamit në një enë për pjekje. Shtoni mbi to qepët e prera në feta mesatare dhe rregullojini me pak piper të zi. Vendosini në furrë të piqen për rreth 20 minuta. Uleni furrën më pas në temperaturën 180 gradë dhe shtoni mbi to domatet e prera dhe lëngun e perimeve.
Hidhni mbi të borzilokun e prerë hollë dhe përziejini ngadalë që përbërësit të kombinohen mirë me njëri-tjetrin.
Rikthejini sĂ«rish nĂ« furrĂ« dhe lĂ«rini tĂ« piqen edhe pĂ«r rreth 20 minuta tĂ« tjera. SpĂ«rkatini me borzilokun e mbetur dhe mund tâi shĂ«rbeni me bukĂ« me hudhra. FIX ju ndihmon pĂ«r shije tĂ« papĂ«rsĂ«ritshme dhe mbi tĂ« gjitha shĂ«ndeti juaj Ă«shtĂ« i garantuar.